Gratis Verzending in NL & BE
Gratis Verzending in NL & BE
Nederlands nl
 • Deutsch de
 • English en
 • français fr
 • Nederlands nl
Winkelwagen 0

Diamond Painting Uitgelegd

Diamond Painting

Wat is het?

Het is een vorm van schilderen waarbij diamantjes worden gebruikt. Er is namelijk een canvasdoek bijgevoegd met nummers en symbolen die je vertellen waar je de verschillende diamantjes oftewel ‘steentjes’ kunt plakken volgens een bepaald patroon. Elk specifiek Diamond Painting heeft zijn eigen identieke kleuren en nummers voor de steentjes. Met het bijgevoegde DMC- kleurenkaart (tabel) kun je de kleur-code van de diamantjes vinden. Wanneer je de gekleurde steentjes op de juiste plek op het canvas plakt, dan krijg je een mooi  plaatje.  

Benodigdheden uit het Diamond Painting pakket 

Naast de steentjes zijn er nog een paar benodigdheden om een Diamond Painting kunstwerk te kunnen maken. Alle benodigdheden zijn op een rijtje gezet voor een duidelijk overzicht:

Canvas Doek: Hierop maak je je Diamond Painting kunstwerk door het volgen van het aangegeven patroon. Op het canvas vind je de cijfers en symbolen van de steentjes zodat je weet op welke plaats elk diamantje geplakt moet worden. 

Diamantjes: Dit zijn de steentjes die op de juiste plek op het canvas geplakt moeten worden. Zij komen in verschillende kleuren, codes, en vormen (rond of vierkant).  

Pen: Hiermee kun je de diamantjes uit het schudbakje halen om vervolgens op het canvas te plakken. Je hebt de mogelijkheid om meerdere diamantjes tegelijkertijd te plakken met bepaalde pennen die een bredere vlak hebben. 

Pincet: Hiermee kun je de diamantjes oppakken en op de aangegeven plek plaatsen, ook kun je ze van het doek afhalen.  

Wax Bakje: Om de diamantjes op de pen te kunnen krijgen, zal je eerst de pen in de wax moeten dippen zodat de diamantjes gekleefd kunnen worden. 

Schudbakje: Hieruit kunnen de diamantjes met de pen opgepakt worden en vervolgens weer heel simpel erin opgebergd worden door de diamantjes via een kleine gat in het bakje te schudden. 

Eventueel erbij te bestellen:

Sorteerbakje: Hiermee kun je gemakkelijker en sneller de diamantjes op kleur kunt sorteren. Witte Stickers: Hiermee kun je de gesorteerde diamantjes gelijk een kleurcode geven en dus makkelijker onderscheiden.

Hoe maak je een Diamond Painting kunstwerk?

Er is een bepaalde volgorde van instructies die je helpen om jouw Diamond Painting kunstwerk te kunnen maken. Deze stappen worden met details uitgelegd:

Instructie nr. 1: Je ontvangt het Diamond Painting Pakket kort na de bestelling. Wees extra voorzichtig met het uitpakken van de doos en vermijd hierbij scherpe voorwerpen. Er zitten namelijke onderdelen bij die beschadigd kunnen worden. Na het uithalen van de onderdelen uit het pakket, kun je ze sorteren op een tafel. 

Instructie nr. 2: Ga de gesorteerde onderdelen op de tafel na om te zien of je alle 6 (of 8 indien je ook de witte stickers en sorteerbakje hebt besteld) benoemde benodigdheden meegekregen hebt. Indien alles compleet is, kun je een begin maken met het sorteren van de steentjes door de verschillende kleuren in de vakjes van het bakje te plaatsen.  

Instructie nr. 3: Met het canvasdoek heb je een beschermfolie meegekregen. Deze kun je een beetje opvouwen. Om deze beschermfolie goed te kunnen laten werken, kun je het beste in een bovenhoek plakken. 

Instructie nr.  4: Nu kun je de steentjes in het bakje schudden. Hierna kun je de pen in de wax dippen nadat je hiervan de beschermfolie hebt afgehaald. Vervolgens kun je de steentjes oppakken met de pen en ze op het canvas op de juiste plek plakken. 

Handigheidjes:

Om je te helpen in het maken van een schitterende Diamond Painting Canvas, zijn er een aantal handigheidjes die we graag met je zouden willen delen. 

 1. Om de steentjes niet aan je arm te kleven kun je ze het best aan een bovenhoek plakken. 
 2. Begin zachtjes de steentjes te drukken met het pincet totdat je zeker weet dat ze op de juiste plek zitten om te voorkomen dat ze op een verkeerde plek vast blijven kleven. 
 3. Indien een steentje toch op een onjuiste plek is geplaatst, kun je het alsnog proberen om met behulp van het pincet te corrigeren. 
 4. Bescherm je canvas tegen vuil door zorgvuldig het beschermfolie te vouwen. 
 5. Door gebruik te maken van een sorteerdoos kun je de steentjes op een snelle wijze correct sorteren. 
 6. Je zou het plakken van de steentjes gemakkelijker kunnen maken door het opgerolde canvasdoek onder een voorwerp te plaatsen zodat het recht wordt. 
 7. Indien je meerdere steentjes wilt beplakken, dan kun je het brede vlak van de pen gebruiken. 
 8. Wanneer je kunstwerkt af is, kun je het best een doekje eroverheen doen en met een deegroller eroverheen gaan om zeker te zijn dat de diamantjes goed blijven plakken.

Tenslotte

Als je alle bovengenoemde instructies één voor één volgt en daarbij ook de handigheidjes bijhoudt, dan kun je ervan zeker zijn dat je een prachtige Diamond Painting kunstwerk kunt maken. Wij wensen je heel veel success!